Elfelejtett jelszó

Bezárás

Regisztráció

Regisztráltál már nálunk? Tovább a belépéshez
Bezárás

Így készül

Csokoládékészítő műhelyünket egy aprócska faluban, Albertkázmérpusztán, a Futrinka utcában rendeztük be. Ebben a piciny manufaktúrában tudásunk legjavával és prémium alapanyagok felhasználásával születnek a csoki csodák.

Kézműves termékek ezek, hiszen a fárasztó és monoton, fázisonként akár 24-72 óráig tartó műveleteket kisgépek végzik, ám ezek mellett a legtöbb munkafázis manuálisan történik.

A tökéletes alapanyagok kiválasztása

Megbízható és fenntartható
forrásból

A tökéletes alapanyag-kiválasztás a mennyei csokoládé kulcsa. Ezért Bean-to-Bear termékeinkhez csak megbízható, fenntartható és méltányosan kereskedő ültetvényekről vásárolunk kakaóbabot. A gondosan válogatott kakaóbab először kíméletesen pörkölésen, majd több fázisú finomításon esik túl. Bio nádcukorral édesítjük, a tejcsokoládéhoz teljes tejport adunk. Soha nem használunk szójalecitint, és nem nyomjuk el a kakaó eredeti gyümölcsös ízét vaníliával. Arra törekszünk, hogy a kakaóbabban található ízek és aromák a csokoládéban is visszaköszönjenek.

A tökéletes alapanyagok kiválasztása

A tökéletes alapanyagok kiválasztása

A csokijainkhoz a saját készítésű csokoládé mellett csak kiváló belga és francia gyárak termékeit használjuk. A díszítőelemek aszalt vagy szárított gyümölcsök, illetve olajos magvak, és a tölteléknek is kizárólag tiszta gyümölcspürét és saját ötleteink alapján készített ganache-t használunk.

Elkészítjük a csokoládémasszát

Elkészítjük a
csokoládémasszát

Az ét-, tej- és fehér csokoládé felolvasztásához és temperálásához külön gépeket foglalkoztatunk, gondosan ügyelve arra, hogy az egyes alapanyagok ne keveredhessenek. A fáradhatatlan gépek folyamatosan megfelelő hőmérsékleten tartják a csokoládét. Így alakul ki a csoki speciális kristályszerkezete, amitől stabil, fényes és roppanós lesz a végeredmény. A kisebb csokoládé mennyiség temperálását azonban a mai napig kézzel végzem.

Jöhet a formába öntés

Jöhet a
formába öntés

A megfelelő hőmérsékletű és struktúrájú csokoládét hideg formákba töltöm. A bonbonok esetében pedig elkészítem a megtöltésre szánt csokoládéhüvelyeket. Ugyan ezt a folyamatot is lehetne gépesíteni, de jobban szeretem magam készíteni, így biztosan tudom, hogy igazán szép és hibátlan lesz a végeredmény, valamint pont a kis műhelyünk manufaktúra volta veszne el.

Készülnek a különleges díszítések

Készülnek a
különleges díszítések

Mielőtt a formába öntött csokoládé megszilárdulna, óvatos mozdulatokkal helyükre kerülnek a díszítőelemként szolgáló aszalt és szárított gyümölcsök, valamint az olajos magok is.

Isteni töltelék kerül a csokikba

Isteni töltelék
kerül a csokikba

A hűtőszekrényben megszilárdult csokoládéhüvelyekbe nyomózsák segítségével töltöm a kiváló minőségű gyümölcspürét vagy ízletes krémet. Ez a munkám egyik legjobb, legélvezetesebb része. A töltelék elkészítésének, megalkotásának fázisában igazán kiélhetem kreativitásomat és szabadon alkothatok. A kezeim közül csak kifogástalan csokikat engedek ki.

A megdermedt krémre csokoládét öntök, ezzel kialakul a bonbonok talpa. Végül megszilárdult bonbonokat nagyon óvatosan kiszabadítom a formákból.

Pralinék esetén kicsivel szilárdabb tölteléket készítek, amit egy keretbe töltök, és abban hagyok megdermedésig. Mikor már vágható, egy húros vágó segítségével a masszát azonos méretű kis darabkákra vágom, majd azokat egyesével mártom a töltelékhez legjobban illő csokoládéba, és még mielőtt megszilárdulnának, egyesével díszítem őket.

Talpat kapnak a bonbonok

Utolsó
simítások

Az elkészült ínycsiklandó csokoládék készen állnak a következő útjukra. Légmentesen záródó zacskókba és díszdobozba kerülnek, hogy amikor kibontod, ínycsiklandó illatuk azonnal rabul ejtsen.

Termékeinkről, alapanyagainkról

Termékeinkről, alapanyagainkról

A ChocoCard termékek szíve és lelke a csokoládé, ezért az alapanyagok kiválasztására különös gondot fordítunk.

Hogyan készül?

Így készülnek
édességeink

Megmutatjuk mi történik manufaktúránkban mielőtt kezedbe kerülne a csokoládénk.

Hol kapható?

Itt kaphatóak
termékeink

Összeállítottunk neked egy boltlistát, ha személyesen szeretnéd megvásárolni a Choco Card-ot.